torstai 22. elokuuta 2013

Ahdistusta juhlapaikan valinnasta ja kirkon saamisesta...

Niin... Kirkkoahan ei voi varata täällä ennen 1.9 ja tuntuu jotenkin hölmöltä koittaa hoitaa jo juhlapaikkaa kun kirkkoakaan ei vielä varmasti olla saatu. Muutenhan tässä ei olisi ongelmaa, kirkkoja tällä alueella on kuitenkin,mutta tässä kohtaa päätti mieheni asettaa ehdon(ensimmäistä kertaa koko suunnittelun aikana.) Hän haluaa vain ja ainoastaan yhden tietyn kirkon, sillä sieltä ollaan molemmat päästy ripille ja kastettu jne... Ei siinä mitään, kaunis kirkko se on ja kyllä se mulle käy, mutta täytyy mun siis olla tuolloin ensimmäinen päivä kärppänä puhelimessa ettei vaan kukaan vie meidän päivää, ennen meitä :)

                                          Lohjan Pyhän Laurin Kirkko(kuva portilta päin)

Ei ehkä kaunein kuva,mutta selkein. Kesäisiä kuvia ei löytynyt ollenkaan, harmi. mutta kaunis kirkko siis kyseessä ulkoapäinkin kesällä,muuten aika harmahtava :)

                                           Kirkon sisällä...

Kirkko on todella kaunis sisältä, siellä tullut eräätkin kerrat tuijoteltua katon maalauksia. Aika iso tosin ja se ahdistaa, kuinkakohan monta kertaa mä ehdin kompastua tuossa käytävällä alttarille kävellessä :)

Sitten niihin juhlapaikkoihin... Vaihtoehtoja on kolme kappaletta ja kuten aiemmin todettu, piti meidän ottaa vain lämpimät ruoat pitopalvelun kautta,sillä se tulisi halvemmaksi. Noh, suunnitelmiin tuli muutoksia,kun kyselin erästä tilaa, enkä tajunnut että heidän kauttaan pitäisi sitten ottaa pitopalvelukin...
Paikka numero yksi:
Lylyisten Kartano. Kuvia ei löydy,joudun varmaan itse käydä napsimassa. Tai löytyy,mutta ei siitä tallirakennuksesta,missä ajatus olisi pitää. Itse kartanosta löytyy kyllä muutama kuva.Mutta siis tänne laitoin kyselyä ja he tekivät tarjouksen, joka oli kyllä huomattavasti halvempi kuin mitä pelkäsin. Ruokineen,tarjoilijoineen kaikkineen mitä mieleen tulee 2790e 60 ihmiseltä. Alkoholitarjoilua ei tietysti tähän kuulu. Toki muutaman muutoksen ajattelin heittää takaisin ja kysyä onko kakku pakko ottaa heiltä. katsotaan tippuuko summa. Tämä vaihtoehto houkuttelisi,niin ei tarvitsisi vaivata ketään häiden lähestyessä. Kaikki olisi valmiina...Mutta sitten onkin se ongelma... Kolmentonnin budjettiin tuo ei mahdu ilman lainaa ja minut tuntien, jos halvemmallakin on mahdollista päästä,niin mä keksin viimeiseen asti syitä miksi tämä tarjous ei olisi hyvä ja millä perustein sen voisi hylätä. Mutta siis alustavasti nyt meille varata kuukauden ajan jossa ajassa pitää varaus varmistaa.


Paikka numero kaksi:
                                           Lohjansaaren seurantalo

Tämä on hyvä kuva ulkoapäin. Mä rakastan tuota isoa terassia tuossa sivulla, olen täällä yhdet juhlat julinut. Miinusta pitkästä välimatkasta ja en sitten tiedä onko liian iso, mutta muuten kyllä vastaisi mun unelmaa ja on ehdoton lemppari. Sisältä vaikea löytää kuvia. Tätä vuokrataan kesäisin vain koko viikonlopuiksi ja ongelmaksi muodostuu se että aika on pe 18.00- su 12.00. hääthän oisi siis tarkoitus juhlia perjantaina. toki tuostakin voi kysyä, oisiko mahdollista saada to-la vuokralle. Vuokra 450e sisältäen astiat ja muut. Tämä plus harkitsemani alkuperäinen suunnitelma jäävät hurjasti alle tuon lylyisten summan. En oo vielä luovuttanut än suhteen, vaikka muut pitää mua vissiin vähän fanaattisena tän suhteen :)

Paikka numero kolme:
                                           Åsvalla

Viimeinen vaihtoehto, ei niin mieluinen,mutta taitaa olla vaihtoehto johon kuitenkin loppupeleissä päädytään(tunnen itseni sen verran hyvin). Saman hintainen kuin ylempi, mutta pöytäliinat kuuluu tähän erikseen ja ne on eriparia,rikkinäisiä jne... Tämä olisi muutaman minuutin kävelymatkan päässä kirkolta joten pisteet siitä. Tämäkin jää alle tuon lylyisten hinnan puoliksi itsetehtyineen ruokineen päivineen. Olen täällä juhlinut jokaiset häät joissa olen ollut mukana, ja tämä kuva taitaa tarkemmin ottaen olla otettu, ennen kunnostusta. Ihan kaunis tämä kyllä on ja pihalla saa kauniita kuvia kesällä.

Miks tää on näin kamalan vaikeeta?? Miten ihmeessä te muut ootte saanu päätettyä missä paikassa juhlitte...
Mä koen tästä aiheesta jo lievää ahdistusta ja tiedän etten pysty hellittämään ennenkuin paikka on lyöty lukkoon, sitten on taas saatu yksi asia hoidettua... Sillä tuo kymmenen kuukautta menee yhdessä hujauksessa... Ehkäpä te piakkoin kuulette,mihin paikkaan päädyttiin, kunhan saisin mieheni nyt ensin innostumaan tästä paikan päättämisestä eikä sitä tarvitsisi yksin stressata :)





2 kommenttia:

  1. Todella upea kirkko teillä kiikarissa! Täällä pidetään peukkuja, että saatte haluamanne ajan :) ensi viikkollahan se jo selviää. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo kirkko todella kaunis. Mua vaan ahdistaa siellä aina niin kamalasti että se kauneus jää usein huomaamatta :) ensi maanantaina pitäs töissä rupee pommittamaan puhelimella kirkkoherranvirastoa,toivottavasti pomo ei suutu :D

      Poista

Sana vapaa :)